PREDMET
OZNAČI ME!
To je moj prvi vmesnik danes in sploh se več ne sprašujem, od kod prihaja – preprosto ga uporabim.
Včasih si predstavljam, da bi bila moja očala enaka, kot sta jih nosila Allende ali Walsh, vendar so moja očala le »mimezis«. Vsak predmet je sam po sebi ideologija. Bilo bi iluzorno misliti, da je vsa jedra mogoče shekati.
Da. To je vrnitev Modernosti. Mi smo tujci, predmeti, mi smo sami svoji Mediji. Označi me! Ne morem si pomagati, da ne bi bil fasciniran. Zapeljali so nas in vsako zapeljevanje je politično dejanje.
UMETNIK / UMETNICA
Ciro Múseres (1981, Buenos Aires, Argentina) je študiral likovno umetnost na Nacionalni univerzi za umetnost, UNA. Bs As, Argentina. Dejaven je na različnih področjih umetnosti, dizajna in tehnologije, pri svojih delih pa uporablja različne medije, internetne umetniške projekte, predmete, video in instalacije. Leta 2006 je bil prejemnik štipendije Španskega kulturnega centra v Buenos Airesu, Argentina. (CCEBA). Leta 2007 je s podporo fundacije Telefonica sodeloval v umetniški delavnici Interactive Art Workshop III. Leta 2007 je bil v Argentini nagrajen s tretjo nagrado MacStation Digital Paradigm na področju interaktivnosti. Njegova dela so bila predstavljena na mednarodnih razstavah, konferencah in publikacijah o sodobni umetnosti, dizajnu in tehnologiji. Živi in dela v Buenos Airesu, v Argentini.

museres-ciro.com.ar